Legendariske Vikingeslag

Plyndringsmænd og voldsomme krigere!

Dette er ord som folk oftest forbinder med Vikinger og i bedste tradition vil der være drabelige slag på Moesgaard Vikingetræf.
Moesgaard Vikingetræf er en unik oplevelse, da det er et af de markeder der tiltrækker flest vikingekrigere til de fire stort anlagte slag, som løber af stablen i weekenden.
Med over 500 krigere fra hele verden, er det de største vikingeslag du kan opleve i Norden.

Kampen om Moesgård Strand

I modsætning til hvad man kunne tro, så er kampene ikke aftalt på forhånd, men udkæmpes med stor alvor og er en intern konkurrence blandt krigerne.
Der udkæmpes to slag hver dag, som udkæmpes mellem to hære, der er fastlagt af vikingerne selv for at sørge for de to sider er lige stærke. Der er stor præstige i at vinde disse slag og derfor er Moesgaard Vikingetræf uofficielt kendt som VM i Vikingekamp.

Cirklen - den største ære

Efter hvert hærslag er det hver mand for sig selv, når krigerne rejser sig fra de døde og starter den berygtede ”cirkel”. Cirklen er en en-mod-en turnering, hvor hver kriger slås indtil kun én står tilbage på marken som den endelige sejrherrer. Blandt krigerne er det den største ære og bevis på våbenevne, at vinde en cirkel på Moesgaard.

Ugelang træning

Fordi Moesgaard Vikingetræffet er så vigtigt for krigerne træner de sammen hele ugen op til åbningen af Vikingetræffet, for at blive bedre krigere og for at balancere de to hære i antal og evner.

Ingen dør i virkeligheden

For at krigerne ikke skal slå hinanden ihjel i virkeligheden, kæmpes der med stålvåben, som ikke er skarpslebne. Der er også opstillet kampregler for hvornår man ”dør” og er ude af kampen.  At blive ramt i torso og lår er dødeligt, men rammer man en anden i hovedet, dør man selv.

Våben

Der kæmpes med kopier af våben fra vikingetiden, så du vil opleve sværd og økser hugge på skjolde, samt spyd som svinges gennem luften i søgen efter deres offer.

Skjoldet

Det vigtigste våben for mange af krigerne er skjoldet, da det beskytter dig mod fjendens hug og stik. De forskellige krigergrupper har prydet deres skjolde med deres kendesmærker for at kende ven fra fjende.

Våbengny og kampsved

Lyden af våbnene der mødes, krigernes kampråb og støvet der hvirvles op i kampens hede, er helt sikkert en oplevelse man ikke kan udlade i denne sommer.