Frivillig med passion

For at kunne afholde verdens største vikingetræf, har man brug for folk til at rejse telte, servere øl og morgenmad, tage imod i billetsalget, informere gæster, sørge for sikkerhed, bestyre buebanen, gå brandvagt og mange, mange andre opgaver.

De frivillige på Vikingetræffet ved Moesgaard strand kaldes Frikingerne. De er verdens sejeste workforce og et enestående fællesskab der går ud på at få vikingetræffet til at fungere. Frikingernes mål er at få verdens største vikingetræf til at se ud til at det opstod og drives uden besvær, og gøre det i fællesskab med smil på læben.

Arbejdsopgaverne

Frikingernes arbejdsopgaver er derfor primært service- og/eller bygge- orienteret. Vi sætter telte og skilte op, gør buebanen klar, laver mad til os selv, sælger øl og mjød, står for trafik og parkering, billetsalg, sanitet, sikkerhed og generelt søger for at alt glider som det skal, når de 1200 vikinger og 14.000 gæster mødes til tre dages enestående oplevelse.

Fællesskabet og værdierne

"Jeg mødte op søndag med min kammerat, der tog afsted igen en time senere, så lige pludselig var jeg alene på pladsen med en masse folk, jeg ikke kendte. På under en time sad jeg om et bord og drak og grinede sammen med folk, jeg knap kunne navnet på! Om mandagen var jeg en af gutterne! Aldrig har jeg mødt en så åben gruppe, der accepterer alle! Og det er essensen af frikingerne! En gruppe folk, der blindt stoler på hinanden, og derfor bringer det bedste frem i alle."

Frikingerne er et enestående fællesskab der bygger blandt andet på følgende værdier:

  • Frikinger passer på sig selv og passer på hinanden, imens vi passer vores arbejde.
  • Frikinger respekterer og værdsætter forskelligheder, forstår at alle er gode til noget og at styrken ligger i forskelligheden.

Frikingerne er et trygt rum der tiltrækker rigtig mange forskellige typer. Vi oplever derfor utrolig stor forskellighed i alder, baggrund, uddannelse, personlighed, udfordringer og ønsker, men formår stadigvæk at skabe plads til alle med deres enestående rumlighed og fælles mål: at få Vikingetræffet ved Meosgaard Strand til at fungere. 

 

 

Kunne du også tænke dig at være friking? Så sende en mail til Moesgaards Træfkoordinator, Niels Kristian på nkm@moesgaardmuseum.dk.