Moesgaard vikingetræf

Med aktører fra over 14 forskellige nationer, er det også et internationalt træf for alle med interesse for vikingetiden. Næsten 600 krigere med familie, 65 heste med tilhørende rytteri og over 70 handelsboder udgør i en uge en vikingeby med over 1000 indbyggere.


I løbet af ugen etableres lejren, og Aarhus forvandles til Aros. Krigere og ryttere træner dagligt til weekenden store slag, og handelende og håndværkere gør deres varer klar. Det har de stor erfaring med, for træffet har været en tilbagevendende begivenhed siden 1977. Vikingetræffet er derfor mere end en festival. Det er for mange – gæster som vikinger - en uundværlig tradition, som man ser frem til med stor forventning.

Altid i uge 30

Træffet afholdes altid i uge 30. I løbet af ugen bygger vikingerne deres lejer og gør klar til at vi åbner for publikum i weekenden. Træffet er så åbent for publikum lørdag og søndag som i år falder på den 29. og 30. juli, begge dage fra kl. 10:00-17:00. 

 

Ekstraordinært åbent om fredagen i år

I år har Vikingetræffet ved Moesgaard strand så 40 års jubilæum. Derfor holdes der ekstraordinært åbent fredag den 28. juli fra sen eftermiddag og frem til tidlig aften. Der vil være et særligt jubilæums program med en spektakulær åbningsceremoni og et begrænset antal billetter. Nærmere information kommer snart.